Världens äldsta och största leksaksbutik

Världens äldsta leksaksbutik, Hamley’s, är som ett jättestort lekland där man kan köpa alla leksaker. Företaget har satsat på att ge besökaren en riktig upplevelse och i deras största varuhus i London kan man köpa leksaker från sju våningar.

3700167-hamleys-london

Hamley’s – världens största

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att handla leksaker på nätet. Men ibland kan det vara riktigt kul att gå i affärer och leta efter leksaker. Speciellt när affären är utformad som ett enda stort lekland. Hamley’s är döpt efter William Hamley som startade en leksaksbutik vid namn Noah’s Ark. Leksaksaffären ärvdes av Williams barnbarn som 1837 gjorde affären populär. Under andra världskriget bombades affären fem gånger, men stängdes aldrig. Hamley’s flagship store på Regent Street i London är den största leksaksaffären i världen och butikskedjan finns även på andra ställen runt om i Storbritannien. Regent Streets butik anses vara en av Londons stora turistattraktioner och får varje år runt fem miljoner besökare. Läs mer. Förutom Storbritannien finns även butiker i bland annat Danmark, Irland, Sverige, Norge, Jordan, Indien, Ryssland och Förenade Arabemiraten.

Vad finns i leksaksbutiken?

Alla Hamley’s brukar ha i princip samma upplägg beroende på hur många våningar butiken har.

  • Källarvåningen har lego, skämtsaker, Game-produkter och samlarkort.
  • På bottenvåningen brukar alla mjuka leksaker finnas. Det stora varuhuset i London brukar ha enorma giraffer och elefanter i naturlig storlek.
  • På våning 2 finns olika spel. Brädspel, sällskapsspel och pussel bland annat.
  • Våning 3 är våningen får småbarn och har leksaker för de minsta.
  • På våning 4 finns utklädningskläder, dockor, Hello Kitty-leksaker med mera.
  • Våningen för alla hobby-leksaker är våning 5. Här finns modelljärnvägar, radiostyrda farkoster och annat.
  • På våning 6 finns ett café och leksaksfordon och actionfigurer.

Som nämnt innan är Hamley’s inte bara en leksaksbutik utan mer som ett lekland. Därför kan det vara värt ett besök även om man inte vill handla något. Butiken är uppbyggd med leksaker i enorma versioner, det finns leksaker från golv till tak, personal som underhåller och utför trolleritrick och demonstrationer av olika leksaker.